Vitrage en inbetweens

Vitrage

Vitrage (of glasgordijn) is een dun gordijn dat is gemaakt van een transparante stof. Onze vitrages zijn geschikt voor ieder type raam. Het grootste deel van het (zon)licht wordt doorgelaten en tevens verzacht. Bij vitrage is het mogelijk om gedurende de dag goed door de vitragestof heen van binnen naar buiten te kijken. Van inkijk is overdag echter weinig sprake bij vitrages, aangezien men minder goed van buiten naar binnen kan kijken. De wisselende intensiteit van het daglicht maakt samen met de doorlaatbaarheid van de vitrage dat de stof zeer geschikt is voor ieder interieur. Vaak wordt een interieur waarbij vitrage is gebruikt beoordeeld als gezellig, vriendelijk en warm. In combinatie met overgordijnen vormen vitrages een prachtig geheel.

Inbetweens

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, worden veelal gebruikt als alternatief voor vitrages en overgordijnen. Dit specifieke type gordijn is gemaakt van lichte stoffen en oogt daarom transparanter dan een overgordijn, maar biedt daarentegen meer privacy dan een vitrage. Inbetween gordijnen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen, kleuren, vormen en dessins, waarbij de mate van lichtinval afhankelijk is van de gebruikte gordijnstof.

Wij hebben daartoe een uitgebreide en bijzondere collectie samengesteld van modern tot klassiek. Onder andere de merken Holland Haag, Fuggerhaus en Oer zijn ruim in onze winkel vertegenwoordigd. Natuurlijk wordt het meten en het op maat maken met grote zorgvuldigheid en deskundigheid in ons inpandige atelier verzorgd.

 

Proximedia