Laminaat onderhoud

Het dagelijks onderhoud

Het dagelijks onderhoud is in feite alleen maar het wegnemen van stof en losliggend vuil. Dit kan perfect DROOG gebeuren. Slechts af en toe, onder andere om aanklevend stof te verwijderen dient “licht vochtig” gereinigd te worden.

Intensief reinigen

Hiertoe volstaat een LICHT VOCHTIG onderhoud. Met onze Quick-Step onderhoudsset kan men zowel droog als licht vochtig onderhouden. Bij het droog onderhoud neemt de microvezeldoek door zijn vorm en samenstelling alle vuil weg, en geeft voldoende mechanische wrijving om ook aangekleefd vuil los te maken. Bij licht vochtig onderhoud wordt de microvezeldoek bevochtigd met de verstuiver. Tevens zijn er losse flessen Quick-Step onderhoud verkrijgbaar.

Bij de vloeren met afgeschuinde zijkanten is een uitsluitend droge reiniging aangeraden omdat bij een vochtige reiniging, vuil kan aankleven in de schuine kant en dit zal moeilijk te verwijderen zijn. Daarom moet men altijd EERST de vloer stofzuigen of met een microvezeldoek droog reinigen, en eventueel daarna licht vochtig reinigen.

Proximedia