Tapijt onderhoud

Tapijt is makkelijk in onderhoud!

TapijtTapijt vraagt net als andere soorten vloerbedekking om regelmatig onderhoud. Net als eigenlijk elk gebruiksvoorwerp (uw auto, uw kleding). Goed onderhoud is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het is een kwestie van de juiste methode!

De gouden regels zijn:

  • Hou vuil buiten de deur, met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en achterdeur. Een schoonloopmat achter de deur rekent af met fijn vuil en vocht.
  • Stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat u bij de aanschaf goed adviseren door uw leverancier van uw stofzuiger over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal watts!

Reinigingstips
 
Handmatig reinigen

Kleine oppervlakten of gedeelten van het tapijt kunt u zelf makkelijk uitvoeren. Gebruik daarbij bijvoorbeeld TMC. Maak een badstof handdoek of als u nog een klein stukje vloerbedekking heeft, vochtig met water en spuit wat TMC op de vlek (laat dit even intrekken) en reinig het tapijt door met grote halen te wrijven (zet niet teveel kracht). U kunt alle soorten tapijt, ook wol en hoogpolig tapijt, op deze manier reinigen.

Professioneel reinigen

Bij ‘de grote beurt' wordt het gehele tapijt gereinigd. Wij adviseren u bij ons een citin tapijtreiniger te huren en het daarvoor bestemde citin schoonmaak middel te gebruiken.

Vlekken? Geen paniek!

Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, nat maken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren.

Openingstijden:
zo; ma: gesloten  
di;wo;do;vrij: 09:30 tot 17:30   
za: 10:00 tot 17:00   
CBW Erkend Facebook
Webdesign Proximedia